Mogelijkheden

Het Huwelijk
Als jullie gaan trouwen is het belangrijk om zo snel mogelijk de datum, tijd en locatie vast te leggen. Op die manier kan er geen ander huwelijk gepland worden bij de gemeente en zijn jullie zeker van jullie dag en tijdstip. Vaak kan dit op de website van de desbetreffende gemeente gedaan worden, anders telefonisch.

Na het vastleggen van deze belangrijke zaken moet je als bruidspaar een melding van voorgenomen huwelijk doen. Deze melding is de vervanger van de vroegere ondertrouw.

Bij deze melding is het belangrijk om door te geven dat jullie zelf een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand hebben gekozen en dus geen gebruik maken van de ambtenaar van de betrokken gemeente.

Wanneer de gemeente jullie melding gaat verwerken zal mijn bijdrage van jullie dag opgenomen worden in de planning. Iedere gemeente heeft hier een andere procedure voor. Hierover zullen we in contact moeten gaan bij de gemeente. Ik wil jullie daar heel graag bij helpen.

Ceremonieel huwelijk
Kunnen jullie niet trouwen op het door jullie gekozen moment omdat de agenda van de gemeente vol zit? Geen probleem. Dan splitsen we het huwelijk op in een wettelijk deel en een ceremonieel deel.

Het wettelijke deel kunnen jullie regelen bij de gemeente waar jullie wonen.  Dit kan gratis! Jullie regelen ook nu eerst de melding en later kan de akte getekend worden. Kost niets, maar het formele deel is dan geregeld!

Het ceremoniële gedeelte kan op ieder door jullie gekozen moment op de locatie die jullie willen. Er zijn veel prachtige locaties. Daar kan ik jullie ook bij helpen!

Herbevestiging – Renewing of the vows
Zijn jullie al jaren bij elkaar en willen jullie graag nog eens een mooie ceremonie hebben om jullie trouwgelofte opnieuw uit te spreken? Of hebben jullie bij jullie huwelijk nooit een mooie ceremonie gehad en willen jullie dit alsnog hebben? Daar kan ik voor zorgen!

Renewing of the vows, oftewel herbevestiging. Het is helemaal hip tegenwoordig! Opnieuw elkaar het ‘ja’ woord geven tijdens een door jullie ingevulde ceremonie.

Omzetting partnerschapsregistratie
Het is mogelijk om jullie partnerschapsregistratie om te laten zetten naar een huwelijk. Het omzetten is echter alleen maar een formaliteit. Er wordt op het gemeentehuis een akte van omzetting opgemaakt en aan de balie door jullie ondertekend.

Wanneer jullie graag de omzetting toch willen vieren, kunnen we hier samen een mooie ceremonie van maken.